#

Nieuws

daria-nepriakhina-21928-unsplash.jpg
Voordeel energiebesparing

Wanneer u investeert in bepaalde bedrijfsmiddelen die op de milieu lijst staan mag u de energie-investeringsaftrek toepassen. Deze lijst kunt u vinden bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Tevens kunt u de EIA toepassen bij de kosten van een energieadvies of voor bedrijfsmiddelen die niet op de lijst staan. Voldoet u aan de voorwaarden, dan mag u in 2019 45% van de totale energie-investering aftrekken van de winst. Het investeringsbedrag moet dan wel minimaal € 2.500.- zijn. Wanneer u de EIA toepast, moet u wel binnen drie maanden na de investering een melding doen bij de RVO. Na akkoord krijg u een schriftelijke bevestiging. U kunt dan aangeven in uw inkomsten- of vennootschapsbelasting dat de belastingdienst de EIA moet gaan toepassen.

udit-saptarshi-1107500-unsplash.jpg
Tegemoetkoming werknemers laag loon

U kunt tegemoetkoming in de loonkosten krijgen wanneer u werknemers in dienst heeft met een laag loon. Het zogenaamde lage-inkomensvoordeel (LIV). Het LIV van 2018 wordt dit jaar uit betaald.

briefpapier.jpg
Vrijwilligersvergoeding

De vrijwilligersregeling is een regeling waarbij een vrijwilliger een onbelaste vergoeding mag krijgen van € 170,- per maand en € 1.700,- per jaar, zonder dat hierover belasting voldaan hoeft te worden.

1.jpg
Wet DBA

De wet DBA geldt vanaf 1 mei 2016. De regels van deze wet zijn erg onduidelijk waardoor handhaving van deze wet uitgesteld is tot juli 2018. Dit houdt in dat de Belastingdienst ...

2.jpg
5 weken vaderschapsverlof

Per 1 januari 2019 krijgen werknemers recht op vijf dagen betaald kraamverlof na de bevalling van hun partner. In 2020 wordt ...

3.jpg
Voorkom diensverband met zzp’ers

Indien uw organisatie werkt met zzp’ers en deze zzp’ers een laag tarief betaalt, dan moet u erop letten dat er straks eerder sprake kan zijn van een dienstverband. Volgens ...

rawpixel-741658-unsplash.jpg
Budgetbeheer

Heeft u moeite om uw financiële en administratieve zaken op orde te houden of te krijgen. Dan kunt u kiezen voor budgetbeheer.

rawpixel-586673-unsplash.jpg
Nieuwe tarieven vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting kent op dit moment een tarief van 20% over een winst tot € 200.000,-. Het meerdere is belast tegen 25%. Met ingang van 2019 worden deze tarieven met 1% verlaagd.

rawpixel-649916-unsplash.jpg
Profiteren van een meewerkende partner

Indien uw partner meewerkt in uw onderneming kunt u mogelijk profiteren van de meewerkaftrek.

rawpixel-761474-unsplash.jpg
Starters krijgen meer aftrek

Als startende ondernemer zijnde kunt u een hogere zelfstandigenaftrek krijgen.

ibrahim-rifath-789914-unsplash.jpg
Verliezen uit aanmerkelijk belang

Wanneer u als DGA verlies lijdt uit aanmerkelijk belang omdat bijvoorbeeld uw B.V. failliet is gegaan of omdat u uw B.V. heeft moeten opheffen, dan is dit verlies lastig te verrekenen.