#

Thuiswerkvergoeding voor werknemers

Thuiswerkvergoeding voor werknemers

 

Normaliter komen kosten zoals koffie, thee, wc-papier, verwarming en dergelijke voor rekening van de werkgever indien de werknemer in uw organisatie op hun werkplek werken.

 

In verband met de maatregelen rondom het Corona virus wordt er momenteel veel vanuit huis gewerkt.  Als werkgever bent u niet wettelijke verplicht de kosten van het thuiswerken te vergoeden. Wel bent u verplicht bij wet om voor een arboverantwoorde werkplek zorg te dagen, ook als die werkplek thuis is. In sommige cao’s kunt u als werkgever wel verplicht zijn om een thuiswerkvergoeding te betalen.

 

De thuiswerkvergoeding kan niet onbelast verstrekt worden. Wel kunnen de arbovoorzieningen onder voorwaarden onbelast verstrekt worden. 

 

De werkgever heeft de mogelijkheid kosten onder te brengen in de werkkostenregeling. Vraag naar de mogelijkheden bij uw loonadministratiekantoor.

 

Indien uw werknemers thuis werken, is het advies de afspraken rondom thuiswerken goed vast te leggen.

 

Loonadministratie

Wilt u weten of bepaalde vergoedingen aan uw werknemer voor thuiswerken onbelast zijn? Neem dan contact op met ons loonadministratie kantoor Veldhoven.