duurzaam_ondernemen.jpg

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

 

Duurzaam ondernemen is het ondernemen van nu!

 

Ondernemers wensen graag een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Eveneens vinden medewerkers, maar ook andere relaties het steeds belangrijker dat een onderneming duurzaam onderneemt.  Het is goed bewust na te denken over het verduurzamen van uw bedrijf.

 

Met duurzaam ondernemen maakt u bewuste keuzes voor een beter milieu. Dat kan al vrij simpel door bijvoorbeeld uw huidige oude verlichting te vervangen naar Ledverlichting, uw medewerkers geen auto van de zaak te geven, maar een elektrische fiets en bijvoorbeeld gebruik te maken van deelauto’s voor het naar afspraken gaan. Maar ook een elektrische auto of zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand, zijn mogelijkheden voor duurzaam ondernemen.

 

U kunt dus al met kleine aanpassingen milieubewust zijn en dus duurzaam ondernemen.

 

Om duurzaam ondernemen aan te moedigen, zijn er verschillende financiële regelingen voor duurzame investeringen:

- Energie besparen: met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunt u een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat en voor ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Deze subsidieregeling eindigt op 30 september 2022.

- Aanschaffen van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen voor uw bedrijfspand: u kunt de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers (ISDE) aanvragen.

- Een nieuwe emissieloze bedrijfsauto om goederen te vervoeren kopen of leasen: hiervoor kan de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aangevraagd worden.

- Investeren in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat: u kunt dan mogelijk gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek.

 

Ons administratiekantoor te Veldhoven is op de hoogte van de subsidieregelingen en kan met u meedenken in het duurzaam ondernemen. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op.